Pensionados & aankondiging laatste optreden Bennie Jolink

HUMMELO,
Bennie Jolink stopt volledig met live-optredens. De Achterhoeker beklimt zondag 18 december voor het laatst het podium, bij de cd-presentatie van zijn band De Pensionado's. Daarna zit het erop met de livecarrière van de voormalig voorman van Normaal.

Zijn broze gezondheid dwingt Jolink ertoe helemaal te stoppen met optreden, laat hij weten in een persbericht. Vanwege die gezondheid is hij ook niet bereikbaar voor een persoonlijke toelichting. Die geeft hij in een video op YouTube, waarin de Achterhoeker onder meer is te zien lopend achter een rollator, met een krat Grolsch-beugels erop.

Vol gas
Jolink laat weten dat hij nog maar een longcapaciteit heeft van 45 procent. 'En dan niet ten opzichte van een gezonde jongeman, nee, ten opzichte van een doorsnee zeventiger'. De inwoner van Hummelo worstelt al tientallen jaren met chronische astma, maar heeft zich desondanks nooit laten tegenhouden om, zoals hij het zelf zei, 'altijd vol gas te gaan' met optredens van Normaal.
'Twee jaar eerder moeten stoppen'
Met die band stopte hij eind 2015, ook al vanwege zijn gezondheid. 'Omdat ik met Normaal nog zo graag die veertig jaar wilde volmaken, ben ik ermee doorgegaan. Maar achteraf gezien had ik gewoon twee jaar eerder moeten stoppen', meldt Jolink nu.
De bedoeling was dat hij dit jaar nog een paar keer zou optreden, maar het is slechts bij één show gebleven: op festival Mañana Mañana in zijn thuisdorp Hummelo, mede-georganiseerd door zijn zoon Gijs.
Zie ook Joeptoep.

Reacties